Amasya Suluova TDİ Besi OSB Müdürü Hasan ŞEN 1984 yılında Samsun Havza İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Havzada lise eğitimini Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesinden başarıyla mezun olarak Ziraat Mühendisi olmaya hak kazanmıştır.
2003-2006 yılları arasında Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Veteriner Sağlık Teknisyeni, 2006-2020 yılları arasında Amasya Suluova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde Veteriner Sağlık Teknisyeni, Ziraat Mühendisliği ve İlçe Müdür Vekilliği görevlerini yerine getirmiş olup 2020 yılından itibaren Amasya Suluova TDİ Besi Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü görevine devam etmektedir.
Bölge Müdürü Hasan ŞEN’ in yürüttüğü başlıca görevler, katıldığı kurslar ve başarı belgeleri sırasıyla;
Proje Döngüsü Yönetimi
Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri(Programlı Aşılama ve Küpeleme Çalışmaları, Sun-i Tohumlama Uygulama, Takip ve İzleme Sorumlusu, Sosyal yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı Kontrol ve teknik Destek Sorumlusu
Çayır mera ve Yem Bitkileri İlçe Sorumlusu
Mera Teknik Ekip Komisyon Başkanı
İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekilliği
Suluova TDİ Besi OSB Genişleme Alanı Projesi(Alt yapı ve Üst yapı uygulama Projeleri)
Sığırlarda Rektovajinal Yöntem İle Suni Tohumlama Kursu
Mera Yaz Okulu
Gıda Kontrol Görevlisi Kursu
Suluova Kaymakamlığı Başarı Belgesi
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teşekkür Belgesi(Hasan ÖZLÜ, G. Md.)
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teşekkür Belgesi(Kerim ÜSTÜN, G. Md.)
Amasya Valiliği Başarı Belgesi
şeklindedir.
Hasan ŞEN evli ve iki çocuk babasıdır.
Mesajı;
Kamu Tüzel kişilerince kurulan; tarım ve sanayi sektörünün entegrasyonunu sağlamaya yönelik tarıma dayalı ihtisas sanayi girdisini oluşturan bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunların işlenmesine yönelik sanayi tesislerinin yer aldığı mal ve hizmetlerin üretim bölgesini ifade eder.
Suluova, hayvancılığa yönelik bitkisel yem maddelerinin bolca yetiştiği, sanayi tesislerinde bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesine yönelik avantajlara sahip bir ilçedir. Bol ve kaliteli hammadde kaynakları ve lojistik avantajlara sahip olan bölgemizde tarım ve hayvancılık açısından büyük bir potansiyel bulunmaktadır.
İlçemizde yaklaşık 91 hektarlık alanda kurulu bulunan Suluova TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesinde; 3 adet sanayi parseli ve 32 adet besi parseli bulunmakta olup tamamı katılımcılara tahsis edilmiştir. Toplam 10 bin büyükbaş besi hayvanı kapasitesi ile yetiştiricilik yapılan Organize Sanayi Bölgemiz, bölgenin ve civar illerin et ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaktadır. Ayrıca OSB bünyesinde toplam 8 MegaWatt kapasiteli 2 adet biyogaz tesisi ve günlük 400 hayvan kesim kapasiteli et entegre tesisi faaliyetlerini sürdürmektedir.
Tam doluluğa ulaşan Suluova TDİ Besi OSB’ nin artan taleplerin karşılanması amacı ile 63 hektar ilave alanda altyapı ve yol yapım çalışmaları tamamlanmış olup üretimin iki katına çıkartılması amacı ile tahsislere başlanılmıştır. Yeni oluşturulan genişleme alanı üzerinde 30 adet besi parseli ve 2 adet sanayi parseli planlanmaktadır. Oluşturulacak yeni besi parselleri ile birlikte toplam besi hayvanı kapasitesi 7850 baş hayvan artarak toplam 17850 büyükbaş hayvan kapasitesine ulaşacaktır.
Suluova TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesi, biyogaz ve güneş enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının da etkin olarak kullanıldığı, kurulan entegre tesisler ile tarım sanayi entegrasyonun sağlandığı, ilçe ve bölge et ihtiyacının karşılandığı, üreten bölge olarak hayvancılığın geliştirilmesi ve nitelikli hayvan yetiştiriciliği ve et üretiminin artırılmasına katkı sağlamaktadır. Genişleme alanımız ile sağlanan bu katkılar maksimize edilerek uygun maliyetlerle karlılık ve üretimde kalite artışı sağlanacaktır
Amasya Suluova Besi TDİ OSB Müdürlüğü üstlenmiş olduğu misyon ve vizyon ile ülke hayvancılığı ve bölge hayvancılığına örnek teşkil etmeye ve katma değer katmaya devam edecektir.